Mobitwin zeg je?

Ben je minder goed te been?
Is het openbaar vervoer in je buurt ontoereikend?
Heb je het financieel niet breed?

Mobitwin biedt een betaalbaar alternatief voor iedereen die het moeilijk heeft om zich te verplaatsen, om welke reden dan ook. Dankzij Mobitwin blijf je letterlijk in beweging.

Voor welke verplaatsingen? Alle redenen zijn goed: familie of vrienden bezoeken, naar een dagcentrum gaan of naar de dokter, boodschappen doen of naar de kapper gaan…

Wie zijn de bestuurders? We kunnen deze dienst aanbieden dankzij de toewijding van onze vrijwilligers, die je thuis oppikken en je daar achteraf ook weer afzetten.

Hoe een rit reserveren? Het volstaat om je verplaatsing aan te vragen per telefoon of per e-mail (48u op voorhand). Wij zorgen voor de rest.

Interesse? Neem contact op met de Mobitwin Desk in jouw gemeente. Op deze kaart vind je de gegevens. In Brussel neem je het best contact  op met Mpact zelf.

Tot voor kort was Mobitwin gekend als de Minder Mobielen Centrale van Mpact . Deze service op maat wordt doorgaans aangeboden door de gemeente of het OCMW (soms door een onafhankelijke organisatie) en is al 30 jaar succesvol in Vlaanderen en 10 jaar in Wallonië. In het Brusselse gewest wordt de dienst sinds kort gecoördineerd door Mpact zelf*, mede dankzij de steun van de private stichting be.Source.

* De gemeenten Jette, Ukkel en Watermaal-Bosvoorde hebben een eigen Mobitwin Desk.

samen een trap af

Word lid

Lid worden van Mobitwin is eenvoudig.

Op deze kaart kan je nakijken of Mobitwin actief is in jouw gemeente. Je vindt er het adres, het telefoonnummer, het e-mailadres en de openingsuren van de plaatselijke Mobitwin Desk. Bel of schrijf hen en zij zetten je op weg.

In Brussel neem je het best contact op met Mpact zelf.

Wat kost het? De kostprijs wordt bewust laag gehouden: een jaarlijks abonnement van 12 euro bij inschrijving en een bescheiden kilometervergoeding voor elke verplaatsing.

Wat zijn de voorwaarden om lid te worden? Mobitwin is er exclusief voor mensen die minder goed te been zijn omwille van ouderdom, een handicap of ziekte. Bovendien ligt het inkomen van onze leden niet hoger dan twee keer het leefloon (R.M.I.). Aarzel zeker niet om ons te contacteren zodat we samen kunnen bekijken of je binnen de voorwaarden valt.

Word vrijwilliger

Wil je bijdragen aan dit solidaire project en mee zorgen voor een mobiliteit op maat voor iedereen? Word dan vrijwillig bestuurder van Mobitwin. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je wil investeren. Voor elk traject krijg je een kilometervergoeding. De ritten gebeuren met je eigen wagen en zijn verzekerd (Omnium, Lichamelijke Schade en Burgerlijke Aansprakelijkheid) door Mpact.

Op deze kaart kan je nakijken of Mobitwin actief is in jouw gemeente. Je vindt er de contactgegevens van de plaatselijke Mobitwin Desk. Bel of e-mail hen en zij doen het nodige.

Je kan ook altijd contact opnemen met Mpact voor meer info.

“Het geeft een enorme voldoening om me op mijn gezegende leeftijd nog nuttig te voelen. Het is ook hartveroverend om te ervaren in welke mate deze mensen op ons vertrouwen.”

“De meeste mensen weten geeneens dat dit soort service bestaat. Ze beseffen vaak zelfs niet welke problemen ouderen ondervinden, vanaf het moment dat ze minder goed te been zijn.”

Chantal de Laveleye , vrijwillige bestuurder

“Het is heel bevredigend om ten dienste te kunnen staan van mensen die… uiteindelijk heel veel teruggeven. Alleen al de manier waarop ze je ontvangen, met de glimlach. Er ontstaan nieuwe banden en verrassend genoeg met mensen die ik anders waarschijnlijk nooit had ontmoet. Ik heb echt de indruk dat ik mijn tijd nuttig besteed.”

Marc Mormont , vrijwillige bestuurder

Start een lokale Mobitwin Desk

Mobitwin, een service ontwikkeld door Mpact, wordt doorgaans op lokaal niveau georganiseerd door een gemeente of een OCMW, al sluiten we onafhankelijke organisaties allerminst uit.

Zoek enkele galante vrijwillige bestuurders en neem dan contact op met Mpact. Wij helpen je graag om een lokale Mobitwin Desk op poten te zetten.

Voor 95 euro per jaar kan je gebruik maken van de internettoepassing Mobitwin Office.
In die prijs zijn tevens begrepen:

  • de opleiding van de lokale coördinator(en) van de Mobitwin Desk;
  • de verzekering van de leden en van de vrijwillige bestuurders;
  • de lidkaarten (voor de leden), de chauffeurskaarten en de kilometerboekjes (voor de bestuurders);
  • communicatiemateriaal;
  • een helpdesk (tijdens de kantooruren).

De eerste Minder Mobielen Centrales, de voorloper van Mobitwin, werden al in 1982 opgericht. Ondertussen zijn er meer dan 275 Mobitwin Desks, verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Samen vertegenwoordigen ze 40.000 leden en 3000 bestuurders, die jaarlijks bijna 400.000 trajecten afleggen, goed voor 10,5 miljoen verreden kilometers.

Contact

Mpact Vlaanderen

Koningin Maria Hendrikaplein 65b
9000 Gent

10:00 – 17:00
09/242.32.10

mobitwin.vla@mpact.be

Mpact Brussel

Theresianenstraat 7
1000 Brussel

10:00 – 17:00
02/227.93.01

mobitwin.bru@mpact.be

Mpact Wallonië

Rue Buisson Saint Guibert 1b
5030 Gembloux

10:00 – 17:00
081/62.50.98

mobitwin.wal@mpact.be