Verzekeringen

Als je op weg bent voor Mobitwin, is het uitermate belangrijk dat de verzekering tussenkomt bij ongevallen of schade. Mpact zorgt ervoor dat je als chauffeur of lid gerust op weg kan

Je eigen verzekeringen

Als je als chauffeur een schade veroorzaakt, dan komt in de eerste plaats je eigen verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid tussen voor schade aan de tegenpartij.
Indien je een eigen omnium verzekering hebt, dan komt deze ook gewoon tussen voor schade aan de eigen wagen. Er is in dat geval wel nog een franchise bedrag of vrijstelling: een minimumbedrag dat niet gedekt wordt door de eigen omnium.
Mpact heeft verschillende verzekeringen afgesloten die aanvullend tussen beiden kunnen komen.

Mobitwin-Omniumverzekering

De omniumverzekering werd afgesloten voor alle vrijwillige chauffeurs van de Mobitwin Centrale en dekt de schade opgelopen aan de eigen wagen waarbij de vrijwilliger aansprakelijk is, tijdens een rit die voor Mobitwin geregistreerd werd.
Heeft u zelf een omnium? Dan komt deze eerst tussen. De Mobitwin omnium vergoedt de franchise, mits herstelling in een Ethias erkende garage.

De Aanvullende Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid

De Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid van Mpact werd afgesloten voor alle chauffeurs en leden van Mobitwin. Deze verzekering dekt de schade die zij kunnen toebrengen aan derden tijdens het in- en uitstappen en tijdens de rit, zoals bijvoorbeeld het onvrijwillig beschadigen van het handschoenkastje.
Deze verzekering is vergelijkbaar met een familiale verzekering. Er is geen franchise of vrijstelling bij deze verzekering.

Verzekering Lichamelijke Ongevallen

Deze verzekering is optioneel. Elke Mobitwin Centrale kiest zelf of ze deze aanbieden of niet. Het kan zijn dat de gemeente buiten Mobitwin om een verzekering lichamelijk ongevallen heeft. Vraag dus na bij jouw Centrale of dit het geval is. Deze verzekering komt tussen bij ongevallen die niet direct aan de autoverplaatsing gebonden zijn, maar wel te maken hebben bij het ophalen of afzetten van de passagier: bijvoorbeeld een ongeval op de trap, wanneer de chauffeur een lid naar de juiste afdeling in het ziekenhuis brengt.